محل تبلیغات شما

سه بخش اصلی در مراقبت از بیماران بستری در خانه

بسیاری از بیماری­های مزمن افراد را مجبور به پذیرش گزینه استراحت بلند مدت روی تخت خواب می­کنند. از سوی دیگر، بیماری­های شدید می­توانند شخص را فلج کرده و او را برای همیشه بر روی تخت بنشانند. کیفیت زندگی بیمار و شانس درمان کامل او تا حد فراوانی به کیفیت مراقبت از بیمار وابسته دارد.

پیشگیری از جمع شدن اخلاط در ریه نشان دهنده وظایف اصلی مراقبت از بیمار بستری است. علاوه بر آن، مراقبت صحیح از بیمار بستری از وقوع زخم بستر و ضعف عضلانی جلوگیری کرده و موجب حصول اطمینان از انطباق با استانداردهای بهداشتی می­شود.

در این مقاله توصیه­ها و پیشنهادهای عملی را درباره سامان دهی مراقبت از بیماران بستری، که مجبور به استراحت روی تخت خواب شده­اند، با شما در میان می­گذاریم.

توصیه­ هایی برای مراقبت از پوست بیماران بدون تحرک

بیمارانی که به دلیل بیماری یا کهولت سن بستری هستند، معمولاً از فرصت­های شستشوی خود، مسواک زدن، دوش گرفتن یا حمام رفتن محروم هستند. بنابراین، مراقبت کنندگان باید بدن بیمار را پاکیزه نگه دارند. برای این منظور به امکانات حمام معلولان نیاز خواهید داشت.

روال­های بهداشتی باید به صورت روزمره انجام شوند. اگر بیمار می­تواند اعمال خود را کنترل کرده و بنشیند، از او بخواهید تا، بدون اینکه از تخت خواب بیرون آید، صورتش را بشوید و دندان­هایش را مسواک بزند. فراموش نکنید که باید ظرف­های مناسبی را روی زانوی بیمار قرار دهید تا بتواند خود کارهایش را انجام دهد.

اما اگر بیمار قادر به نشستن نباشد، از یک حوله، که قبلاً با آب ولرم خیس شده است، برای شستشو استفاده کنید. شستشوی هفتگی در حمام و دوش گرفتن روزانه روشی عالی برای مراقبت از پوست بیمار است. می­توانید به منظور تأمین نهایت ایمنی روند انجام کار، میله­های ویژه­ای را بر روی دیوار حمام نصب کنید. شما به سردوش دستی و پرده­های مناسب نیز احتیاج خواهید داشت.

در هر صورت، انجام این کارها در برخی شرایط غیر ممکن می­نماید. در چنین موقعیت­هایی بهتر است از یک حوله، که قبلاً با آب ولرم خیس شده است، برای پاک کردن عرق و دیگر آلودگی­ها از پوست بیمار استفاده کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که مقاله دیگر ما درباره روش حمام دادن ایمن معلولان را مطالعه کرده­اید.

سر بیمار را دست کم هفته ­ای یک مرتبه شستشو دهید. برای این منظور از یک حمام بادی ویژه بهره بگیرید. با کمک این وسیله می­توانید به سادگی و بدون هیچ دردسری حتی موهای بلند تعدادی از بیماران را شستشو دهید.

پیشگیری از پیدایش زخم­های بستر

زخم بستر عبارت است از بافت مردگی پوست و دیگر بافت­های نازک بدن. این زخم­ها به دلیل اختلال گردش خون در آن ناحیه از بدن که همواره با تخت خواب در تماس است، پدید می­آیند. زخم­های بستر به طور قابل توجهی مراقبت از بیمار را به امری پیچیده تبدیل می­کنند. این زخم­ها به سبب احتمال عفونت آنها تهدیدی برای زندگی بیمار نیز محسوب می­شوند.

به یاد داشته باشید که پیشگیری از زخم­های بستر ساده تر از درمان آنها است. کسب اطمینان از تمیزی پوست شرط لازم پیشگیری مؤثر از پیدایش آنها به حساب می­آید.

توصیه­ های زیر به شما کمک می­کنند تا احتمال ظهور زخم­های بستر را در بیمار بستری به صفر برسانید:

  • ملحفه­ های تخت بیمار را به طور مرتب تعویض کنید. این کار را دست کم یک بار در هفته انجام دهید.
  • اطمینان حاصل کنید که ملحفه­ای که بیمار روی آن دراز کشیده، درز نداده و چروک نشده است. توصیه می­شود از ملحفه­های دارای باندهای پلاستیکی که روی تشک قرار داده شده­اند، استفاده کنید.
  • هر ۲ یا ۳ ساعت موقعیت بیمار روی تخت را تغییر دهید. بیمار باید به پهلو، روی پشت و یا شکم خوابانده شود. اگر بیمار از دراز کشیدن روی شکم احساس ناراحتی می­کند، به او کمک کنید تا به پهلو یا روی پشت بخوابد. اساساً خوابیدن روی شکم برای بیماری که در موقعیت بی هوشی قرار دارد، مناسب نیست.
  • در هفته چند بار بیمار را با مایع کافور مالش دهید. مالش، گردش خون را بهبود می­بخشد. مایع کافور پوست را ضد عفونی کرده و از عفونت آن جلوگیری می­کند. این مایع خاصیت ضد بو را نیز داراست.
  • اطمینان حاصل کنید که پوست بیمار همیشه خشک است. در صورتی که بیمار قادر به کنترل جریان ادرار یا تخلیه شکم نیست، از پوشک استفاده کنید. البته پوشک را باید به طور مرتب تعویض کنید. در غیر این صورت از کمدهای کنار تخت یا صندلی­های توالت معلولین کمک بگیرید.
  • در صورت امکان یک تشک ضد استلقاء با یک کمپرسور خریداری کنید. کاربرد آن احتمال اختلالات گردش خون در پوست را به طرز قابل توجهی کاهش می­دهد.

در صورتی که قادر به پیشگیری از زخم­های بستر نیستید، فوراً با پزشک تماس بگیرید. فراموش نکنید که این کار را باید در مراحل ابتدایی توسعه بیماری انجام دهید. به زبان ساده، هر وقتی که با نقاط سرخ شده­ای در ناحیه جراحت برخورد کردید که پس از مالش نیز برطرف نمی­شوند، با پزشک تماس بگیرید.

پیشگیری از گرفتگی ریه و ضعف عضلانی

تحرک محدود، گردش خون عادی را در ریه به هم می­ریزد و در نتیجه موجبات کاهش تهویه ریه را فراهم می­آورد. خلط­های ج در مسیر جریان هوا انباشته شده و به خوراک موجودات خرد تبدیل می­شوند. به این صورت است که ذات الریه هیپواستاتیک، که تهدیدی برای زندگی بیمار محسوب می­شود، به وجود می­آید. هیپودینامیا نیز بیمار را به سوی ابتلای به ضعف عضلانی و انقباض (تحرک محدود) مفاصل سوق می­دهد.

ژیمناستیک فعال و منفعل، ماساژ لرزشی ریه­ها و تمرین­های تنفسی از پیدایش ذات الریه هیپواستاتیک، ضعف عضلانی و انقباض مفاصل پیشگیری می­کنند.

راهنمایی­های زیر به شما کمک می­کنند تا از تکنیک­ها استفاده کنید:

  • ژیمناستیک فعال در عمل برای تمام بیمارانی که بیهوش نیستند، تجویز می­شود. بیمار را تشویق کنید تا تمرین­های عملی را انجام دهد: خود را روی تخت غلت دهد، برخیزد و بنشیند.
  • در صورتی که بیمار نمی­تواند تمرین­ها را خود انجام دهد، حرکات ژیمناستیکی منفعل را انجام دهید. برای این منظور اعضای بدن بیمار را به صورت جداگانه خم کرده و راست کنید (این عمل را در مورد تمام مفاصل بیمار انجام دهید). مراقب باشید که در حین انجام تمرینات ژیمناستیک منفعل آسیبی به بیمار نرسانید.
  • ماساژ لرزشی ریه­ها کمک می­کند تا از جمع شدن خلط در مسیرهای جریان هوا اجتناب شود. این نوع ماساژ همچنین موجب کاهش پدیده­های ناشی از تحرک محدود می­شود. برای انجام این ماساژ ابتدا بیمار را به یکی از پهلوها خوابانده و سپس پوست پشت او را با استفاده از مایع کافور مالش دهید. پس از آن نیز با کف دست خود به آرامی به قفسه سینه بیمار ضربه بزنید. مراقب باشید که به ستون فقرات و کلیه بیمار ضربه نزنید.
  • تمرین تنفس یکی دیگر از روش­های مؤثر پیشگیری از ابتلای بیماران بستری به ذات الریه هیپواستاتیک به شمار می­آید. به این منظور، از بیمار بخواهید تا بادکنک باد کند، با آدامس حباب درست کند، آواز بخواند و یا فقط هر چند وقت یک بار نفس عمیق بکشد.

بنابراین، مهمترین موارد مراقبت از بیماران بستری در خانه عبارتند از: اجرای روال­های بهداشتی، پیشگیری از زخم­های بستر، ضعف عضلانی، انقباض مفاصل و ذات الریه هیپواستاتیک.

به یاد داشته باشید که پرستاری باعث بهبود مزاج و سلامت بیماران شده و به بیمار اجازه می­دهد تا اعتماد به نفس خود را حفظ کند. کیفیت مراقبت از بیمار تا اندازه فراوانی با نگرش شخص مراقبت کننده نسبت به بیمار مرتبط است. بنابراین رفتاری دوستانه داشته باشید و فقط احساسات مثبت را به بیمار منتقل کنید.

شرکت خدماتی پرستاری شکوفایی با دو شعبه درشیراز -  ارائه کلیه خدمات پرستاری ومراقبت از کودک و سالمند در تمامی مناطق شهر شیراز

شمارهی ثبت 19349 / با مجوز رسمی و تحت پوشش اتحادیه

باقریب از ۱۵سالسابقه کاری با کادری مجرب

شرکتخدماتی نظافتی شکوفایی شیراز با خدماتی نظیر:

کلیهخدمات نظافتی منزل - نظافت آپارتمان ها - نظافت مجتمع های مسی - نظافت راه پلهها - خانه تکانی و .نظافت شرکت ها - ادارات - فروشگاه ها و .نگهداری و مراقبتاز کودک به صورت نیمه وقت و شبانه روزیپرستاری و مراقبت از سالمند به صورت نیمهوقت و شبانه روزیتمامی امور منزلاعزام مراقب به بیمارستان

کلیهی نیروهای اعزامی این شرکت تحت پوشش بیمه حوادث می باشند

شعبه1 : شیراز ، شهرک گلستان ، فلکه ی دوم ، جنب بانک صادرات ، ورودی آپادانا

تلفن: 07136204302 - 07136222100

همراه: 09170227071 - 09300027071

شعبه2 : شیراز ، ملاصدرا ، نبش کوچه ۴، طبقه ی چهارم مجتمعپزشکی ملاصدرا

تلفن: 07136472790 - 07132332544 - 07132356569

همراه: 09304995570 – 09039407071

شمارهارسال پیام کوتاه به صورت شبانه روزی : 30003405000051

پشتیبانیاز طریق واتس اپ و تلگرام : 09303008829

  آدرس سایت شرکتخدماتی مراقبتی شکوفایی شیراز : www.shekufaee.com

https://www.instagram.com/shekufaee/

زندگی با بیماری دیابت نوع ۱- شرکت خدماتی مراقبتی پرستاری شکوفایی

هدف از تأسیس شرکت های خدماتی مراقبتی پرستاری-شرکت خدماتی شکوفایی

مراقبت ازپوست فرزند شما – شرکت خدماتی مراقبتی شکوفایی

بیمار ,مراقبت ,روی ,انجام ,دهید ,پیشگیری ,مراقبت از ,بیمار را ,پیشگیری از ,از بیمار ,را به ,خدماتی پرستاری شکوفایی ,شرکت خدماتی پرستاری ,ماساژ لرزشی ریه­ها ,برای زندگی بیمار

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Phil's notes پیش دبستانی و دبستان غیر دولتی شهریار بازارتو ielts points خرید و فروش باغ ویلا در شهریار و ملارد Ashley's memory Download Free HD Movies MOVIES هستی خبر سرزده ارادت نامه